Beëdiging, Apostille & legalisatie

Beëdigde vertalingen

Image

Beëdigde vertaling

Wij beschikken over beëdigd vertalers en bieden u de optie om bij ons ondergebrachte vertalingen te laten beëdigen. Uiteraard wordt dit gedaan door een beëdigd vertaler, geregistreerd bij de rechtbank.

Wanneer is een beëdigde vertaling vereist? - De reden voor beëdiging van documenten ligt in het feit dat officiële documenten buiten het land van herkomst niet automatisch rechtsgeldig zijn. Bij het beëdigen van het desbetreffende document wordt een officiële verklaring aan de vertaling en de brontekst gehecht. Deze verklaring bevestigt dat de vertaling een waarheidsgetrouwe weergave is van het origineel en geeft tevens aan dat de vertaler bij de rechtbank als beëdigd vertaler staat geregistreerd.

Apostille

Wanneer is een apostille vereist? Sinds 1961 is een aantal landen aangesloten bij het zogenaamde 'Apostilleverdrag' om zodoende het kostbare en vooral tijdrovende legaliseringsproces af te schaffen en te vervangen door een eenvoudiger procedure: de apostille. De apostille is een verklaring van de rechtbank met betrekking tot de authenticiteit van de handtekening op de verklaring van beëdiging.

Wanneer is een legalisatie vereist? - Voor de landen die niet zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag geldt in veel gevallen een uitgebreider legaliseringsproces. Allereerst dienen de geplaatste handtekeningen op het document te worden gecontroleerd op authenticiteit, waarna het document zal worden aangeboden aan een aantal instanties: het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de / het van toepassing zijnde ambassade / consulaat. De noodzaak tot legalisatie van een document is afhankelijk van het type document en het land waarvoor het document bestemd is. Vaak is een legalisatie vereist in geval een beëdigde vertaling op zichzelf niet als een officieel erkende vertaling gezien wordt door de betreffende instantie. Een legalisatie houdt daarom in dat het desbetreffende document uiteindelijk als een officiële vertaling beschouwd wordt.Topkwaliteit voor een scherpe prijs

U neemt uw vakgebied serieus, net als wij. Wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid en hebben in de afgelopen 25 jaar een grote internationale klantenkring opgebouwd van bedrijven die op zoek zijn naar vertalingen van de beste kwaliteit voor een scherpe prijs. Geen gestunt en geen kleine lettertjes bij ons, gewoon altijd degelijk en betrouwbaar vertaalwerk.

  • ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau
  • Academisch geschoolde beëdigde vertalers
  • Double-check door ervaren revisor inbegrepen
  • Vertaling inclusief apostille mogelijk

Offerte aanvragen