Chemische vertalingenHet vertaalbureau voor al uw chemische vertalingen


Deel deze pagina  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

 • De hoogste kwaliteitseisen worden aan onze chemische vertalingen gesteld. Hoe werkt dat precies?
Een vertaling over een chemisch onderwerp - of het nou een onderzoeksrapport, MSDS of brochure is - vraagt uitvoerige kennis van het chemisch vakgebied. Geen verrassing dat wij daarom uitsluitend professionele vertalers met een academische achtergrond inzetten, en die natuurlijk native speaker zijn. Daarnaast beschikken deze vertalers over een achtergrond in de chemie. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de juiste terminologie gehanteerd wordt, maar de vertalers echt vertalen vanuit hun vakgebied - en dat lees je!

 • Vindt er ook nog een aanvullende controle plaats door een revisor?
Het antwoord daarop is: uiteraard. Elke chemische vertaling ondergaat naderhand nog een uitvoerige controle - een zogenaamde double-check. Deze double-check wordt uitgevoerd door een revisor die de vertaling in de omgekeerde talencombinatie zal controleren. Hierdoor kunnen ook alle nuances en details uit het brondocument kritisch worden bekeken en worden nagelopen in de vertaling. Zo zorgen wij ervoor dat de vertaling de hoogste kwaliteit heeft.


Veelgestelde vragen

 • Stel: Ik heb een MSDS of rapport bij jullie laten vertalen, maar er komen in de loop der tijd aanpassingen. Hoe gaan jullie daar mee om?
Wij kunnen overlap qua tekst tussen documenten (en binnen een document) met onze gespecialiseerde software direct voor u traceren. Dat scheelt u uitzoekwerk, en zo zorgen wij er ook voor dat de kosten voor u laag blijven als documenten elkaar qua inhoud overlappen.

 • En wat als ik chemische documentatie met spoed vertaald wil hebben?
Geen enkel probleem. Onze projectbegeleiders en vertalers kunnen heel snel voor u schakelen. U kunt daarnaast vooraf ook tijd reserveren bij ons, zodat de chemisch vertaler direct kan starten zodra het document op het aangegeven moment gereed is voor vertaling.

Indien nodig en gewenst kunnen wij de chemische vertaling ook alvast starten zodat wij de wijzigingen t.o.v. de finale versie direct kunnen verwerken zodra deze versie beschikbaar is. Dankzij ons systeem en onze software kunnen wij direct zien wat er is gewijzigd of toegevoegd. Dit kan aanzienlijk in tijd schelen - en wij weten hoe kostbaar (uw) tijd is.

 • Ik heb een beëdigde vertaling nodig van een chemisch document, eventueel met een apostille - kan dat ook?
Absoluut. Wij beschikken over beëdigde chemische vertalers, en ook nog eens in praktisch alle talencombinaties. Heeft u daarnaast ook een apostille nodig? Dan kunnen wij deze via de Rechtbank ook voor u verzorgen. Voor meer informatie over beëdigde vertalingen en apostilles:
[klik hier]Waarom vertaalbureau Alinea Lingua?

    

Vertaalbureau Alinea Lingua is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau, gespecialiseerd in chemische vertalingen. Ons bureau levert al bijna 30 jaar chemische vertalingen van de allerhoogste kwaliteit tegen een scherp tarief.

Wij beschikken over gespecialiseerde chemische vertalers, die altijd academisch geschoold zijn en native speaker. Daarnaast ondergaan onze vertalingen ook een grondige double-check door een revisor in de omgekeerde taalvolgorde om te garanderen dat de vertaling niet alleen correct is, maar ook exact.

Mocht u een vrijblijvende offerte willen aanvragen of met ons willen overleggen, dan kan dat altijd. Wij zijn telefonisch te bereiken op 035-6019255 of per e-mail via info@alinea-lingua.nl.

Onze projectbeheerders zijn u graag van dienst.


Deel deze pagina  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

 • Heeft u interesse in onze vertaaldiensten?
  Vraag dan gelijk een vrijblijvende offerte bij ons aan!

Offerte aanvragen

Topkwaliteit voor een scherpe prijs

U neemt uw vakgebied serieus, net als wij. Wij staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid en hebben in de afgelopen 25 jaar een grote internationale klantenkring opgebouwd van bedrijven die op zoek zijn naar vertalingen van de beste kwaliteit voor een scherpe prijs. Geen gestunt en geen kleine lettertjes bij ons, gewoon altijd degelijk en betrouwbaar vertaalwerk.

U kunt bij ons o.a. terecht voor de vertaling van:

 • Material safety data sheets
 • Onderzoeksrapporten
 • Bijsluiters
 • Brochures
 • Testrapporten
 • Registratieprocedures
 • Persberichten
 • Etc.

Offerte aanvragen