Alinea Lingua
Blog

Image

Vertalingen voor de duurzame energiesector

Alinea Lingua - 17 januari 2022

De duurzame energiesector neemt een belangrijke plaats in ons alledaagse leven in. En die rol lijkt ook steeds belangrijker en groter te gaan worden in tijden van stijgende energiebehoefte. Of het nu gaat om technische handleidingen van uiteenlopende installaties, bouwbestekken, MSDS, Technical Data Sheets, software of websites en marketingteksten - onze gespecialiseerde vertalers staan voor u klaar.

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor werving & selectie van uw personeel

Alinea Lingua - 22 november 2021

De werving en selectie van goed personeel begint natuurlijk bij een duidelijke functieomschrijving en een bijpassende vacaturetekst om potentiële kandidaten enthousiast te maken. In sommige gevallen is het nodig dat de vacature of functiebeschrijving (ook) beschikbaar is in een andere taal. In dat geval kunnen wij u uiteraard uitstekend van dienst zijn - maar ook als het assessmentrapporten betreft!

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor de
technische sector

Alinea Lingua - 22 september 2021

Bij het produceren en verkopen van machines en technische installaties aan buitenlandse partijen kan het gewenst zijn dat bijvoorbeeld gebruikershandleidingen, gevarenbladen en productspecificaties ook in de betreffende taal meegeleverd worden. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres! Ons vertaalbureau verzorgt al zo'n 30 jaar technische vertalingen en beschikt over gespecialiseerde technische vertalers.

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor
verzekeringsmaatschappijen

Alinea Lingua - 5 juli 2021

De verzekeringsbranche is een interessante en veelzijdige sector. Hierdoor ontstaan ook veel raakvlakken met diverse andere sectoren, zoals bijvoorbeeld op het juridische en technische vlak, waardoor vertalingen van uiteenlopende documenten gewenst kunnen zijn voor verzekeringsmaatschappijen. Reden te meer om een ervaren vertaalbureau in te schakelen die bekwaam is in deze verschillende vakgebieden.

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor de
toerismebranche

Alinea Lingua - 10 mei 2021

De toeristische sector heeft het de afgelopen tijden verre van makkelijk gehad. De komende periode zal voor veel bedrijven in de toerisme- en reissector dan ook van groot belang zijn om de schade van alle reisbeperkingen weer deels in te kunnen halen. Reden te meer om alle reisbrochures, toeristische websites, advertenties, voorwaarden, overeenkomsten enz. al gereed en beschikbaar te hebben in verschillende talen.

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor de
horeca

Alinea Lingua - 8 maart 2021

Wanneer hotels, restaurants en cafés hun deuren openen en vervolgens ook toerisme weer langzaam op gang gekomen is wordt het zaak om daar volop gebruik van te maken. Geen slecht idee dus om bijvoorbeeld je menukaart of hotelwebsite te laten vertalen. Wij leggen uit hoe en wat!

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor de
auto-industrie

Alinea Lingua - 4 januari 2021

Wat komt er allemaal kijken bij een vertaling voor de autobranche? Hoe speel je in op nieuwe (technische) ontwikkelingen en de communicatie naar klanten, dealers en producenten? Lees in dit artikel waarom wij de uitgelezen partner zijn voor al jouw vertalingen voor de auto-industrie.

Blogartikel lezen

Image

E-commerce, webshops &
vertalingen

Alinea Lingua - 11 november 2020

E-commerce is booming, meer dan ooit! Maar hoe kan je bijvoorbeeld makkelijk productbeschrijvingen laten vertalen of de inhoud van een webshop, ook als je zo nu en dan updates hebt? Wij leggen je uit hoe en wat in dit artikel.

Blogartikel lezen

Image

Beëdigde vertalingen &
apostilles

Alinea Lingua - 9 september 2020

Voor een beëdigde vertaling en voor apostilles bent u bij ons al meer dan 25 jaar aan het juiste adres! Maar wat is een beëdigde vertaling en apostille nu eigenlijk, en wanneer heb je deze nodig?

Blogartikel lezen

Image

Tender- en aanbestedingsdocumenten vertalen

Alinea Lingua - 14 juli 2020

Voor tenders en aanbestedingen kan het zijn dat documenten in een vooraf aangegeven taal aangeleverd moeten worden. Lees hoe wij u hierin van dienst kunnen zijn met onze ervaring, scherpe tarieven en snelle levering!

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor de farmaceutische industrie

Alinea Lingua - 18 mei 2020

Of het nu gaat om wetenschappelijk onderzoek, een vervolgstudie, een veiligheidstest of (pre)klinische test, bijsluiter of productkenmerken - Wij staan voor u klaar met onze gespecialiseerde farmaceutische vertalers!

Blogartikel lezen

Image

Vertalingen voor de transportsector

Alinea Lingua - 31 maart 2020

Zowel de omstandigheden in de wereld als de transportbehoeften kunnen zeer snel veranderen. Daarbij is een snelle, goede en betrouwbare vertaalpartner natuurlijk cruciaal. Lees hier wat wij transportbedrijven kunnen bieden op vertaalgebied!

Blogartikel lezen

Image

Sportvertalingen

Alinea Lingua - 29 januari 2020

U bent op zoek naar een vertaalbureau dat sportvertalingen kan verzorgen? Een bureau dat een korte sprint kan trekken als het nodig is, maar altijd in de roos schiet? Lees dan hier waarom u bij Alinea Lingua op de juiste plek bent!

Blogartikel lezen

Image

Reviseren & redigeren

Alinea Lingua - 17 december 2019

U heeft een bestaande vertaling gemaakt of laten maken door iemand, maar u bent niet 100% tevreden over de kwaliteit van de vertaling of de 'tone of voice'? Wij bieden u de oplossing!

Blogartikel lezen

Image

SEO-geoptimaliseerde vertaling

Alinea Lingua - 28 oktober 2019

Stel: U hebt een websitetekst, en deze is tijdens het schrijfproces al SEO-geoptimaliseerd. Waarom zou een reguliere vertaling dan minder goed werken dan een SEO-geoptimaliseerde vertaling?

Blogartikel lezen

Image

Zakendoen in Duitsland?

Alinea Lingua - 23 augustus 2019

Zakendoen in Duitsland? Al meer dan 25 jaar verzorgen wij bedrijfsvertalingen van en naar het Duits. Hier kunt u lezen waarom professionele Duitse vertalingen zo belangrijk zijn voor zakelijk succes bij onze oosterburen.

Blogartikel lezen

Image

Contract of arbeidsovereenkomst laten vertalen?

Alinea Lingua - 28 juni 2019

U heeft een contract of arbeidsovereenkomst dat vertaald moet worden? Hier kunt u lezen welke vertalers wij inzetten, en welke diensten wij u aanvullend kunnen bieden.

Blogartikel lezen

Image

Een vertaling nodig van uw Algemene Voorwaarden?

Alinea Lingua - 21 mei 2019

U wilt uw Algemene Voorwaarden beschikbaar hebben in een andere taal? Dan is een correcte en exacte juridische vertaling van belang voor zowel u als uw klanten. Hoe zorgen wij daarvoor?

Blogartikel lezen

Image

U wilt een jaarverslag of jaarrekening met korting laten vertalen?

Alinea Lingua - 15 april 2019

Een jaarverslag of jaarrekening laten vertalen door een financieel gespecialiseerde vertaler? Wij verzorgen dit graag voor uw organisatie. Bovendien krijgt u een aantrekkelijke korting als u de bestanden in Word aanlevert!

Blogartikel lezen

Image

Consistente vertalingen - Hoe zorgen wij daarvoor?

Alinea Lingua - 28 februari 2019

Wanneer u meerdere teksten laat vertalen, is het fijn als veelvoorkomende termen op dezelfde manier worden vertaald. Maar hoe zorgen wij daar eigenlijk voor?

Blogartikel lezen

Image

Vertrouwelijkheid: hoe gaan wij om met uw documenten?

Alinea Lingua - 29 januari 2019

Dagelijks krijgen wij documenten onder ogen waar gevoelige informatie in staat. U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de documenten die u ter vertaling toestuurt vertrouwelijk worden behandeld.

Blogartikel lezen

Image

Vernieuwde website

Alinea Lingua - 1 november 2018

Vertaalbureau Alinea Lingua heeft een vernieuwde website.

Blogartikel lezen

Image

Alinea Lingua is verhuisd

Alinea Lingua - 21 september 2018

Met trots informeren wij u dat Alinea Lingua zich dit najaar in een nieuw kantoorpand heeft gevestigd.

Blogartikel lezen

Image

Vertaalbureau Alinea Lingua is ISO 17100-gecertificeerd

Alinea Lingua - 1 juni 2018

Met trots kunnen wij u mededelen dat Alinea Lingua per 15 juni 2017 gecertificeerd is volgens de nieuwe ISO 17100-norm.

Blogartikel lezen