Vertalingen voor de autobrancheVertalingen voor de auto-industrie


Deel dit artikel  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

Geplaatst door: Alinea Lingua
Datum: 4 januari 2021

  • Vertalingen en de auto-industrie?
De auto-industrie ontwikkelt zich voortdurend. Nieuwe technieken en ontwikkelingen in de autobranche volgen elkaar in rap tempo op. Het is daarom belangrijk om de consument, dealers en producenten in binnen- en buitenland op de hoogte te kunnen houden hiervan. Een tekst vertalen voor deze sector is echter geen sinecure. De auto-industrie heeft zo zijn eigen terminologie en tone-of-voice.

  • Waarom is Alinea Lingua dan het vertaalbureau voor de autobranche?
Simpel: ervaring, ervaring en nog eens ervaring. Al bijna 30 jaar vertalen wij teksten voor de autobranche. Of het nu gaat om technische handleidingen, marketingbrochures, websites, algemene voorwaarden of patentaanvragen - onze academisch geschoolde native speakers met jarenlange vertaalervaring in de autobranche staan voor u klaar!

  • Stel: ik wil een website voor de automotive-industrie laten vertalen - houden jullie dan ook rekening met SEO?
Het antwoord daarop is: absoluut! Onze vertalers zijn op de hoogte van passende SEO-terminologie en -formuleringen in de auto-industrie die de inhoud van de tekst laten aansluiten bij een goede vindbaarheid online. Heeft u eigen termen waar wij rekening mee moeten houden? Uiteraard nemen wij deze termen graag mee in de vertaling voor u.

  • En hoe zit het bijvoorbeeld met de opmaak van magazines/brochures/handleidingen?
Wij beschikken over uitgebreide softwarepakketten. Aanlevering in bijvoorbeeld InDesign is daarom geen enkel probleem. Hou er wel rekening mee dat sommige talen nu eenmaal meer woorden nodig hebben dan bijv. het Nederlands. Wij kunnen echter de opmaak daar op aanpassen na vertaling. Daarnaast ondergaan onze vertalingen ook een grondige double-check door een ervaren revisor in de omgekeerde taalvolgorde om te garanderen dat de vertaling niet alleen correct is, maar ook exact. Ons bureau beschikt over vertalers op elk vakgebied, of het nu juridisch, technisch, commercieel, financieel of chemisch betreft. U kunt uw teksten daarnaast aanleveren als XML, XLIFF, CSV, Excel, Word of in een ander format - overleg en afstemming hierover is altijd mogelijk.

  • Waarom vertaalbureau Alinea Lingua?
    

Vertaalbureau Alinea Lingua is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau, gespecialiseerd in vertalingen voor de autobranche. Ons bureau levert al meer dan 25 jaar vertalingen van de hoogste kwaliteit tegen een scherp tarief.

Wij beschikken over gespecialiseerde vertalers, die altijd academisch geschoold zijn en native speaker. Daarnaast ondergaan onze vertalingen ook een grondige double-check door een revisor in de omgekeerde taalvolgorde om te garanderen dat de vertaling niet alleen correct is, maar ook exact.

Mocht u een vrijblijvende offerte willen aanvragen of met ons willen overleggen, dan kan dat altijd. Wij zijn telefonisch te bereiken op 035-6019255 of per e-mail via info@alinea-lingua.nl.

Onze projectbeheerders zijn u graag van dienst.


Deel dit artikel  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

  • Heeft u interesse in onze vertaaldiensten?
    Vraag dan gelijk een vrijblijvende offerte bij ons aan!

Offerte aanvragen