Beëdigde vertalingenBeëdigde vertalingen & apostilles


Deel dit artikel  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

Geplaatst door: Alinea Lingua
Datum: 9 september 2020

  • Waarom een beëdigde vertaling?
Een beëdigde vertaling is een vertaling die als een rechtsgeldige vertaling beschouwd wordt. Een beëdigde vertaling kan noodzakelijk zijn voor vertalingen van documenten als akten, bewijsstukken in rechtszaken, diploma's, getuigschriften, testamenten, statuten, bankgaranties en octrooien die officieel ingediend worden bij, of gebruikt gaan worden door een binnen- of buitenlandse instantie of organisatie.

  • Wat is het verschil met een reguliere vertaling?
Het onderscheid tussen een reguliere vertaling en een beëdigde vertaling is dat een beëdigde vertaling gedaan is door een beëdigd vertaler. Een beëdigd vertaler is een vertaler die ingeschreven staat in het Register voor beëdigde tolken en vertalers en hiervoor succesvol een kwaliteitstraject heeft moeten voltooien conform de Wet beëdigde tolken en vertalers (Wbtv), met als afsluiting het afleggen van een eed voor de Rechtbank. De beëdigd vertaler is hierna bij wet gerechtigd om documenten te mogen vertalen waarvoor een beëdiging vereist is.

  • Hoe ziet een beëdigde vertaling er dan uit?
U ontvangt van ons een niet alleen een ingescande digitale versie, maar ook een papieren ingebonden versie. De versies bevatten de vertaling, de brontekst en een beëdigingsverklaring van de beëdigd vertaler inclusief zijn stempel, datum en handtekening.

  • Wanneer is een legalisatie of apostille dan nodig?
De legalisatie/apostille wordt vaak toegepast indien een beëdigde vertaling van een document in het buitenland ingediend of gebruikt zal worden. De apostille is de verkorte vorm van het legalisatietraject dat rechtsgeldig is in alle landen die het Apostilleverdrag hebben ondertekend. De apostille zelf is een bevestiging van de rechtbank inzake de beëdigd vertaler en de correctheid van zijn handtekening.

  • Waarom vertaalbureau Alinea Lingua?
    

Vertaalbureau Alinea Lingua is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau, gespecialiseerd in beëdigde vertalingen. Ons bureau levert al meer dan 25 jaar vertalingen van de hoogste kwaliteit tegen een scherp tarief.

Wij beschikken over gespecialiseerde vertalers, die altijd academisch geschoold zijn en native speaker. Daarnaast ondergaan onze vertalingen ook een grondige double-check door een revisor in de omgekeerde taalvolgorde om te garanderen dat de vertaling niet alleen correct is, maar ook exact.

Mocht u een vrijblijvende offerte willen aanvragen of met ons willen overleggen, dan kan dat altijd. Wij zijn telefonisch te bereiken op 035-6019255 of per e-mail via info@alinea-lingua.nl.

Onze projectbeheerders zijn u graag van dienst.


Deel dit artikel  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

  • Heeft u interesse in onze vertaaldiensten?
    Vraag dan gelijk een vrijblijvende offerte bij ons aan!

Offerte aanvragen