E-commerce vertalingenE-commerce & webshops


Deel dit artikel  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

Geplaatst door: Alinea Lingua
Datum: 11 november 2020

  • Vertalingen en e-commerce?
E-commerce, oftewel electronic commerce, zou je grofweg kunnen omschrijven als het verkopen en kopen van producten en diensten op het internet. Dat klinkt allemaal heel eenvoudig, maar toch komt er (zoals u weet) behoorlijk wat bij kijken. Dit is helemaal het geval als een website, webshop of dienstenpagina ook in het buitenland gevonden en gebruikt moet worden. Wat is dan bijv. de juiste verwoording in een andere taal om de interesse van klanten te wekken, en hoe weet je zeker dat je de SEO-termen gebruikt? Hoe kan je makkelijk je productbeschrijvingen laten vertalen, ook als je zo nu en dan updates hebt? Hoe zit het met disclaimers en algemene voorwaarden in andere talen? Op al deze vragen is een gemeenschappelijk antwoord te geven dat de oplossing voor u heeft. U raadt het al: Vertaalbureau Alinea Lingua. Wij zijn al meer dan 25 jaar van alle markten thuis. We beschikken over native speakers in praktisch alle talencombinaties en op alle vakgebieden. Kortom, voor al uw vertalingen op het gebied van e-commerce kunt u altijd bij ons terecht. Alles in een hand, alles duidelijk en goed.

  • Stel: Ik wil alle productbeschrijvingen en artikelen van onze webwinkel vertalen. Kan dat?
Uiteraard, en graag zelfs. Stuur ons een export toe (bijv. als xliff-bestand) en wij zorgen voor de rest. Dat geldt natuurlijk ook in het geval er aanpassingen in het assortiment worden gemaakt in de loop der tijd. Een webwinkel en altijd exact hetzelfde assortiment is namelijk een combinatie die best zeldzaam is. Sommige producten blijven lang in het assortiment, andere producten worden weer uitgebreid, en sommige producten verdwijnen snel uit het assortiment. Hoe gaan wij daar mee om? Wij werken met vertaalgeheugens en kunnen daarom precies zien wat u aangepast heeft als u de teksten toestuurt. Zo kunnen we de kosten voor u bij vervolgvertalingen ook gelijk zo laag mogelijk houden!

  • Maar, SEO - wordt daar dan ook rekening mee gehouden?
Het antwoord daarop is: absoluut! Onze vertalers zijn op de hoogte van passende SEO-terminologie en -formuleringen die de inhoud van de tekst laten aansluiten bij een goede vindbaarheid online. Heeft u eigen termen waar wij rekening mee moeten houden? Uiteraard nemen wij deze termen graag mee in de vertaling voor u.

  • En met wat voor e-commerce projecten kan ik verder bij jullie terecht?
Het antwoord 'alle' klinkt wat flauw, maar is wel de waarheid. Uw project kan variëren van bijvoorbeeld een website vertalen met SEO-termen, reclamecampagnes en advertenties commercieel vertalen, een disclaimer of algemene voorwaarden juridisch vertalen, online videos met ondertiteling vertalen etc. Vertaalbureau Alinea Lingua is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau, gespecialiseerd in de vertaling van e-commerce. Wij beschikken over gespecialiseerde vertalers in alle talencombinaties en vakgebieden, die altijd academisch geschoold en native speaker zijn. Daarnaast ondergaan onze vertalingen ook een grondige double-check door een ervaren revisor in de omgekeerde taalvolgorde om te garanderen dat de vertaling niet alleen correct is, maar ook exact. Ons bureau beschikt over vertalers op elk vakgebied, of het nu juridisch, technisch, commercieel, financieel, medisch, chemisch of farmaceutisch betreft. U kunt uw teksten aanleveren als XML, XLIFF, CSV, Excel, Word of in een ander format - overleg en afstemming hierover is altijd mogelijk.

  • Waarom vertaalbureau Alinea Lingua?
    

Vertaalbureau Alinea Lingua is een ISO 17100-gecertificeerd vertaalbureau, gespecialiseerd in e-commerce vertalingen. Ons bureau levert al meer dan 25 jaar vertalingen van de hoogste kwaliteit tegen een scherp tarief.

Wij beschikken over gespecialiseerde vertalers, die altijd academisch geschoold zijn en native speaker. Daarnaast ondergaan onze vertalingen ook een grondige double-check door een revisor in de omgekeerde taalvolgorde om te garanderen dat de vertaling niet alleen correct is, maar ook exact.

Mocht u een vrijblijvende offerte willen aanvragen of met ons willen overleggen, dan kan dat altijd. Wij zijn telefonisch te bereiken op 035-6019255 of per e-mail via info@alinea-lingua.nl.

Onze projectbeheerders zijn u graag van dienst.


Deel dit artikel  |  deel op facebook deel op linkedin deel op twitter

  • Heeft u interesse in onze vertaaldiensten?
    Vraag dan gelijk een vrijblijvende offerte bij ons aan!

Offerte aanvragen